top of page

Fysioterapia

Fysioterapia on terveyden, liikkeen, liikkumisen ja toiminta- tai työkyvyn edistämistä, tutkimista, hoitamista sekä vaivojen ja vammojen ennaltaehkäisyä. Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia. Almafysio tarjoaa yksilöllistä fysioterapiaa tilanteissa, joissa liikkumis- ja toimintakyky ovat uhattuina ikääntymisen, vamman, kivun, sairauden, toimintahäiriön tai ympäristötekijöiden johdosta.

Almafysio tarjoaa laadukasta fysioterapiaa ja hierontaa kaikenikäisille lääkärin lähetteellä tai ilman. Lisäksi toteutamme Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta alihankintana Tähtifysio Sari Varala Oy:lle.

Ensimmäiseen käyntiin kuuluu aina alkuhaastattelu, tutkiminen ja ongelman kartoittaminen, jonka jälkeen fysioterapian sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Teen myös koti- ja työpaikkakäyntejä.

 

Saatavilla myös PhysioPilates-yksilöohjausta asiakkaan yksilölliset tarpeet ja toiveet sekä liikuntarajoitteet huomioiden. Lue lisää PhysioPilateksesta liikuntaryhmien tuntikuvauksista.

Palvelut

Massage Therapy

Hieronta ja fasciakäsittely

Hieronta on manuaalista lihaskudoksen käsittelyä, joka lisää kudoksen aineenvaihduntaa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Hieronnalla pyritään pehmentämään jumiutuneita lihaksia ja vähentämään kipua ja kiristävää tunnetta. Hieronnassa käytän väliaineena tarkoitukseen soveltuvaa ihoystävällistä ja allergisoimatonta hierontaöljyä. Fasciakäsittely kohdistuu nimensä mukaisesti kehon fascioihin eli lihaskalvoihin. Käsittelyssä pyritään viemään nestettä kuivemmille kiinnittyneille kalvoalueille ja lisäämään näin liikkuvuutta lihaskalvokerrosten välillä. Tämä lisää mm. lihaksiston elastisuutta, liikkuvuutta ja voimantuottoa. Itse tykkään yhdistellä klassisen hieronnan ja fasciakäsittelyn otteita aina tilanteen ja tarpeen mukaan. Fasciakäsittelyssä ei käytetä välttämättä lainkaan väliainetta.

FMS%2Bthumbnail_edited.jpg

FMS-testaus ja harjoittelu

FMS tulee sanoista functional movement screen. FMS-järjestelmä on perusliikkumiseen tarvittavien liikemallien mittaus- ja arviointijärjestelmä. Liikemalleja arvioimalla FMS:llä voidaan tunnistaa toiminnallisia rajoitteita ja puolieroja. Rajoitteet voivat heikentää toiminnallisen harjoittelun ja kuntoutuksen hyötyjä sekä häiritä yleistä kehon tuntemusta. FMS testistö muodostaa tuloksen, jonka avulla voidaan määrittää ongelmat ja seurata kehitystä. Pisteytysjärjestelmä on linkitetty suoraan korjaaviin harjoituksiin, jotka ohjaavat takaisin kohti oikeita liikemalleja.

Child Physiotherapy

Kinesioteippaus

Kinesioteippiä käytetään vähentämään kipua, lisäämään liikkuvuutta ja korjaamaan lihastoimintaa esimerkiksi lisäämään lihasten aktiviteettia tai päinvastoin rentouttamaan yliaktiivisia ja kireitä lihaksia. Kinesioteippi on elastista, joka mahdollistaa tuen ja lihastoiminnan stimulaation säätämisen yksilöllisesti ja tarpeen mukaan. Kinesioteippauksella voidaan helpottaa oikeiden liikemallien löytämistä ja hallintaa tukemalla niveltä ja parantamalla nivelen proprioseptiikkaa. Kinesioteippi lisää imuneste- ja verenkiertoa, minkä ansiosta teippausta voidaan käyttää myös turvotuksen vähentämiseen.

Bridge Pose

Äitiysfysioterapia

Osaamista löytyy äitiysfysioterapian alueelta mm. raskausajan liikunnan ohjaamisesta, ryhdin hallinnasta ja harjoittamisesta sekä tyypillisten raskausajan vaivojen ennaltaehkäisystä ja hoidosta, synnytyksen jälkeisen liikunnan ohjauksesta sekä vatsalihasten erkauman (DRA - diastasis rectus absominis) tutkimisesta ja kuntoutuksesta. En ole hakenut äitiysfysioterapeutin nimikettä.

Pilates Work Out

PhysioPilates yksityistunnit

Yksityistunnit hyvä tilaisuus tutustua Pilatesharjoitteluun, vahvistaa omia heikkouksiaan muun harjoittelun ohella tai yhdistää Pilatestunnit fysioterapian rinnalle, jolloin voit hyödyntää lääkärin lähetettä. Saat halutessasi myös oman yksilöllisen harjoitusohjelman. Varaa yksilöllinen tunti itsellesi tai tule kokeilemaan lajia vaikka parin kaverin kanssa! Kysy tarjousta myös PhysioPilates-tunnista esim. työporukallesi.

Gym Equipments

Kuntosaliharjoitusohjelmat

Kuntosaliharjoittelua voidaan toteuttaa Isojoen kunnan kuntosalilla (Kristiinantie 17A) ja Kauhajoella Bodysportin tiloissa (Puistotie 51). Harjoittelu tapahtuu kuntosalien yleisillä vuoroilla. Kuntosalikäynnit voivat sisältää laitteisiin ja välineisiin tutustumista ja oikeiden liikemallien ja suoritustekniikan ohjaamista. Henkilökohtainen harjoitteluohjelma käydään aina asiakkaan kanssa käytännössä harjoitellen läpi, jotta liikkeet tapahtuvat oikealla tekniikalla ja ne jäävät muistiin. Kuntosaliharjoittelu voidaan toteuttaa fysioterapian rinnalla ja voit hyödyntää siihen lääkärin lähetettä. Varsinaista laajempaa PersonalTraining -palvelua ei toistaiseksi ole saatavilla. Kuntosaliharjoitustunnin hinta on sama kuin fysioterapiatunnilla.

Picture1-1-497x402.png

Purentaelinten fysioterapia

Purentaelinten fysioterapiasta on apua tilanteissa, joissa ongelmana on esimerkiksi yöllinen tai jatkuva hampaiden yhteen pureminen eli ”bruksaaminen”, purentavirheet, leukanivelen lonksuminen tai lukkiutuminen, erilaiset kiputilat kuten kipu leukanivelten tai purentalihasten alueella sekä päänsärky. Fysioterapialla pyritään normalisoimaan leukanivelen liikkuvuus ja toiminta, vähentämään lihasten kireyttä sekä vahvistamaan heikkoja lihaksia ja lisäämään leukanivelen liikkeiden hallintaa.

female-with-vertigo-and-dizziness_edited

Hyvänlaatuisen asentohuimauksen tutkiminen ja hoito

Hyvänlaatuisella asentohuimauksella tarkoitetaan sisäkorvaperäistä huimausta, joka johtuu toimintahäiriöstä sisäkorvan kaarikäytävissä. Kehon asentoa ja tasapainoa aistiviin nesteen täyttämiin kaarikäytäviin kertyvä sakka saa aikaan virheaistimuksen, joka tuntuu kiertohuimauksena 2–20 sekuntia asennon muutoksen jälkeen. Myös pahoinvointia saattaa esiintyä. Huimaus alkaa usein pelkästään pään taivutuksissa tai asennon muutoksissa esim. sängyssä kääntyessä.  Asentohuimaus on yleensä voimakkainta aamuisin, mutta se ei yleensä estä liikkumista. Vaikka oireet voivat olla hyvinkin voimakkaat, vaiva on täysin hyvänlaatuinen ja hoidettavissa. Hyvänlaatuinen asentohuimaus paranee usein itsestäänkin, mutta hoito nopeuttaa paranemista oleellisesti. Hoitoon kuuluvat erilaiset liike-/provokaatiotestit, joilla pyritään saamaan esille asentoon liittyvä huimausoire ja näin saadaan selville missä sisäkorvan kaarikäytävässä sakka aiheuttaa ongelmia. Tämän jälkeen asiakkaalle ohjataan tarkat asento- eli manööverihoidot, joita toteutetaan itsenäisesti päivittäin viikon ajan ja sen jälkeen tarpeen mukaan fysioterapeutin ohjeen mukaisesti. Yleensä oireet helpottuvat merkittävästi jo ensimmäisten asentohoitojen jälkeen.

Fysioline -tuotteita 

mm. jumppavälineitä ja kylmähoitotuotteita

Foamrollerin -tuotteita

laadukkaita fascia-rullia, palloja ja Qua Sha-krapoja

Tuotteet

bottom of page